AJAX KAN KOMST XAVI HERNáNDEZ VERGETEN NA BIZARRE OMMEZWAAI

Xavi Hernández blijft toch trainer van Barcelona, zo heeft de club donderdag bekendgemaakt. De oefenmeester kondigde eerder aan na dit seizoen te willen vertrekken en stond onder meer op de radar van AC Milan en Ajax om komend jaar als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

“Ik ben blij om te kunnen zeggen dat Xavi zal doorgaan als coach van het eerste elftal van Barça”, zegt voorzitter Joan Laporta op een persconferentie. “We weten dat hij had aangegeven dat hij zou vertrekken, maar we hebben gesproken en Xavi heeft aangegeven graag aan het roer te blijven van dit project. Hij is erg ambitieus.”

Lees ook:

Recordtransfer in de maak: Barcelona aast op voormalig Eredivisionist van 104 miljoen euro

Barcelona werkte al langer in het geheim aan een langer verblijf van Xavi, maar de oefenmeester bleef standvastig vasthouden aan zijn besluit. Xavi, die in 2021 Ronald Koeman opvolgde bij Barcelona, vond dat het tijd was voor een frisse wind door Camp Nou en wilde plaatsmaken voor een nieuwe trainer, die Barcelona weer terug kon brengen naar de gloriejaren van de club.

Door het nieuws uit Spanje kan Xavi definitief van het lijstje bij Ajax. De hoofdtrainer van Barcelona gold echter niet als topfavoriet. Graham Potter wordt momenteel gezien als de ideale opvolger van John van ‘t Schip. Potter zou zelfs al in Nederland zijn om met Ajax te spreken over een mogelijk dienstverband.

2024-04-25T11:29:10Z dg43tfdfdgfd